Laundry Day neemt voorzorgsmaatregelen

De organisatoren van het dancefestival Laundry Day hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen. Het festival vindt zaterdag plaats op het Zuid in Antwerpen en ondanks de gunstige weersvoorspellingen nemen de organisatoren het zekere voor het onzekere.

Hoewel Laundry Day, net als de meeste festivals, al jaren een grondig nood- en evacuatieplan heeft, vond de organisatie het na het dodelijke noodweer op Pukkelpop noodzakelijk om nog eens met de stad Antwerpen en alle hulpdiensten samen te zitten om nog scherpere veiligheidsnormen vast te leggen.

"Alle constructies zijn extra gecontroleerd en beantwoorden aan de norm. We hebben zelfs hogere eisen gesteld op gebied van ballast, windsnelheden, stevigheid en dat soort zaken", klinkt het.

Aan de kant van de Gedempte Zuiderdokken en het Bolivarplein is er een extra brede nooduitgang gemaakt, bovenop de zes andere nooduitgangen.

Ook het communicatieplan is bijgesteld. Op het festivalterrein zijn er tien lichtkranten die de festivalbezoekers moeten informeren. Er zijn ook 16 vaste telefoonlijnen in het commandodorp en er is een extra zendmast geplaatst voor gsm-verkeer. Om de twee uur zal er een veiligheidsoverleg zijn tussen de hulpdiensten en de organisatie.