Madonna bedankt haar ex-mannen

Madonna heeft op het Filmfestival van Venetië haar twee ex-mannen bedankt, omdat ze haar gestimuleerd hebben om een filmcarrière uit te bouwen. De zangeres stelde op het filmfestival "W.E." voor, haar tweede langspeelfilm als regisseur.

De film vertelt het verhaal van Wallis Simpson, een gescheiden Amerikaanse vrouw die een relatie begint met de Britse koning Edward VIII. Uiteindelijk moet Edward VIII troonsafstand doen, omdat hij zijn relatie met Simpson niet wil opgeven.

Madonna bedankte tijdens de persconferentie haar twee ex-mannen. "Ik word en werd aangetrokken door zeer creatieve mensen. Dat is waarom ik getrouwd ben met Sean Penn en Guy Ritchie, twee erg getalenteerde regisseurs", zei Madonna. "Ze hebben me allebei gestimuleerd als regisseur en als creatieveling om te doen wat ik doe en ze hebben me allebei erg gesteund."

Madonna kan zich identificeren met Simpson

Dat Madonna haar oog liet vallen op de figuur van Wallis Simpson is geen toeval. Ze ziet zelf enkele parallellen. Allebei verhuisden ze van de Verenigde Staten naar Groot-Brittannië. En allebei zijn ze publieke figuren.

"Ik identificeer mij met haar, omdat het erg gewoon is dat mensen die ineens beroemd worden, gereduceerd worden tot een soundbite. Je krijgt enkele attributen en je mag niets meer zijn dan dat."

De film speelt zich af in dezelfde tijdsperiode als "The king's speech", de grote Oscarwinnaar van dit jaar. "Ik was daar een beetje nerveus over", zegt Madonna. "Maar toen ik de film zag, zag ik dat die het verhaal vanuit een heel ander perspectief bekeek. Het succes van de film kan die van mij enkel ten goede komen."