Zeven kilo goud uit bankkluis in Ninove gestolen

In Ninove is gisteren zeven kilogram goud uit een bankkluis gestolen. Dat gebeurde toen de eigenaars de goudstukken van de ene kluis naar een andere kluis verplaatsten. Er is een verdachte aangehouden: de vrouw had het goud in haar eigen kluis verstopt.

De sleutel van de kluis raakte tijdens de verplaatsing zoek. Even later zag een bankbediende dat de kluis openstond, de sleutel zat op het slot. Het goud met een waarde van 280.000 euro was verdwenen.

Meteen na de goudroof is een onderzoek gestart. De politie kon een verdachte oppakken. De onderzoeksrechter heeft de verdachte vandaag ondervraagd en aangehouden voor de diefstal. De 47-jarige vrouw had het goud in haar eigen kleis verstopt. De buit is terecht en is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars.