"Hij was een duizendpoot, hij kon echt alles"

Tv-presentator Luc Appermont heeft in "Joos" op Radio 1 gereageerd op het overlijden van Tony Corsari. "Ik denk dat hij het zelf zo gewild heeft. Hij weigerde nog medicatie en bestraling. Voor hem was de cirkel rond."

Appermont was bevriend met Corsari en zag hem vorige maandag nog. "Toen was hij best nog heel goed."

Corsari was na zijn tv-carrière nog te zien in "Het mooiste moment" op VTM en in "De jaren stillekes" op Eén. Appermont presenteerde "Het mooiste moment". "Hij genoot toen (in 1997, nvrdr) zichtbaar van de aandacht. Het was alsof hij nooit was weggeweest."

"Er zijn weinigen in dit wereldje die zo veelzijdig zijn", vindt Appermont. "Die man kon echt alles, hij was een duizendpoot."

Corsari vocht sinds 2009 tegen darmkanker. "Ik denk dat hij het zelf zo gewild heeft", aldus Appermont. "Hij weigerde nog medicatie en bestraling. Hij was getrouwd met zijn jeugdliefde die hij na 50 jaar teruggevonden had en voor hem was de cirkel rond."

"Het was zo en niet anders"

Pros Verbruggen, die samen met Corsari de quiz "100.000 of niets" presenteerde, omschrijft Corsari als "een man die nooit vakantie nam".

"Hij was zeer professioneel, het was zo en niet anders. Tony bleef ook nooit napraten. Als het gedaan was, ging hij naar huis. Hij blijft de grote naam van de Vlaamse quizprogramma's. Zo blijft hij bij iedereen verder leven."

"Zijn moppen zijn nog steeds grappig"

Steven Van Herrweghe had Tony Corsari vorig jaar te gast in zijn programma "De jaren stillekes" op Eén. "Het besef dat hij toen al heel ziek was en dat het wellicht de eerste en de laatste keer was dat ik hem zou ontmoeten, maakte het een zeer intense en unieke ervaring", aldus Van Herreweghe.

"De fragmenten van Corsari blijken tijdloos. Zijn moppen zijn nog steeds grappig. Hij heeft een ongeëvenaard tempo, ritme en schwung, vandaar mijn groot respect voor hem. Hij is een groot man."

"Hij kwam, hij zag en hij overwon"

Zangeres Jo Leemans heeft erg goede herinneringen aan Tony Corsari, een generatiegenoot met wie ze ook samenwerkte. "Hij kwam, hij zag en hij overwon. Het was een erg prettige man om mee samen te werken. Ondanks het feit dat hij altijd bezig was, had hij toch altijd tijd om een grapje te verkopen. Hij was ook een gezellige man."

Corsari had een heel eigen presenteerstijl. "Hij was rustig en toch zeer present."