"Naaktscène is daad van generositeit"

De Italiaanse actrice Monica Bellucci zegt dat haar beslissing om naakt te verschijnen in de film "That summer" een daad van generositeit was. "That summer" is vandaag voorgesteld op het Filmfestival van Venetië, net als "A dangerous method", de nieuwe film van David Cronenberg.

Bellucci zei dat de vraag voor een naaktscène op een kwetsbaar moment kwam als vrouw. Ze was toen net anderhalve maand bevallen. De actrice zegt dat als ze een rol aanvaardt, ze de regisseur vertrouwt.

Ze voelde zich beschermd door regisseur Philippe Garrel toen de scène gedraaid werd. "That summer", een relatiedrama, dingt mee naar de Gouden Leeuw in Venetië.

Mortensen gefascineerd door Carl Jung

Ook de film "A dangerous method" van David Cronenberg komt in aanmerking voor de Gouden Leeuw. Die film gaat over de relatie tussen Sigmund Freud (rol van Viggo Mortensen) en zijn protégé Carl Jung (rol van Michael Fassbender).

Keira Knightley speelt Sabina Spielrein, de vrouw die een wig drijft tussen de twee mannen, maar ook een belangrijke bijdrage levert aan het ontwikkelen van de psychoanalyse.

Viggo Mortensen (foto) heeft de erfgenamen van Carl Jung opgeroepen om meer correspondentie vrij te geven van Jung. Hij raakte geboeid door de briefwisseling, toen hij zich voorbereidde op zijn rol. "De brieven tussen Jung en Spielrein zijn goede lectuur. Ik zou er graag meer lezen", zei Mortensen.