Nam Mariah Carey dan toch deel aan Britse rellen?

De Britse politie wilde korte metten maken met de amokmakers die betrokken waren bij de rellen van begin augustus in Londen en andere Britse steden. Daarom werden via het internet een heleboel wazige foto’s afkomstig van bewakingscamera’s de wereld ingestuurd. En wat bleek? Heel wat celebrity’s lieten zich op de met geweld gevulde straten van hun slechtste kant zien. Of ging het enkel maar om "lootalikes", zij die lijken op een plunderaar?

"We willen helemaal niet het geweld en de plunderingen die gebeurd zijn goedpraten. We leven zelf in Londen en hebben de verwoestingen van dichtbij kunnen meemaken. Het grote aantal foto’s met plunderaars op het internet in de nasleep van de rellen bracht ons op volgend idee: een onconventionele en humoristische manier om een positieve boodschap te verspreiden", klonk het bij de initiatiefnemers van een website die op zoek ging naar "opvallende" relschoppers. En het waren niet de minste.

Niet alleen zanglijster Mariah Carey (zie foto boven), maar ook golftalent Tiger Woods en president Barack Obama werden gespot. Net als zanger Eminem en acteur Colin Farrell (zie kleine foto). Had voetballer Ashley Cole bovendien niet beter voor zijn ex-vrouw Cheryl gezorgd? Zelfs Prince en Eva Longoria bleven niet verborgen.

Uiteindelijk heeft de site een dertigtal  "lootalikes" kunnen aanduiden. Waaruit weer blijkt dat Londen zelf tijdens rellen een mondaine wereldstad is…