60.000 jongeren gaan uit de bol op Laundry Day

Achter het nieuwe justitiepaleis in Antwerpen zijn ongeveer 60.000 jongeren uit de bol gegaan op de elektronische muziek van ongeveer 150 acts op dertien verschillende podia. Laundry Day begon 14 jaar geleden als een hippe braderie in de Kammenstraat in Antwerpen. Vandaag is het een mega-event dat georganiseerd wordt op de Ledeganckkaai in de de Scheldestad.

Zaterdagmiddag waren al duizenden uitgelaten danceliiefhebbers het beste van zichzelf aan het geven op het festivalterrein van Laundry Day. Ongeveer 150 acts stonden op de dertien verschillende podia. Even voor middernacht werd de festivalgangers gewaarschuwd voor het aankomende onweer.

De topacts op hef festival waren onder anderen Regi, The Subs, Basement Jaxx en Netsky. Op de affiche stonden bijzonder weinig vrouwen. De jonge Niobeat was een van de vijf vrouwelijke artiesten die aan de bak komen op het evenement.

"Ongeloofelijk feestje hier. Zo veel volk, ik heb gehoord 60.000 man, fantastisch. Het zijn hier allemaal vriendelijke mensen en muziek van hier tot ginder, het is perfect", aldus twee bezoekers in ontbloot bovenlijf.

"Rond 17.30 uur telden we ongeveer 55.000 bezoekers. Uiteindelijk werden er dat 60.000 in totaal. We zijn tevreden met die opkomst. Zeker als je weet dat het evenement zonder incidenten is verlopen. Het hoge bezoekersaantal hebben we voor een deel aan het mooie weer te danken", meldt woordvoerster Ilse Rabau.