James Murdoch ziet af van toegekende bonus

James Murdoch, de zoon van mediamagnaat Rupert Murdoch en de verantwoordelijke van mediagroep News Corp. voor Azië en Europa, ziet af van de bonus die het mediabedrijf hem had toegekend. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt.

"Wegens de recente controverse rond News of the World, heb ik de bonus geweigerd die het bedrijf besliste te storten. Ook als de financiële en operationele criteria waarop de beslissing over de bonus geen verband houden met de zaak, ben ik van oordeel dat afzien van de bonus de goede keuze is", zegt Murdoch.

Volgens de Amerikaanse beursregulator zou hij 6 miljoen dollar voor het afgelopen fiscaal jaar binnenrijven.

News Corp., het mediaconcern van Rupert Murdoch, ligt al maanden onder vuur wegens een afluisterschandaal bij het Britse zondagsblad News of the World. Journalisten van de schandaalkrant zouden bijna 4.000 mensen telefonisch hebben afgeluisterd, mogelijk met medeweten van de hoofdredactie. In de zaak zijn al 14 verdachten opgepakt en het zondagsblad is afgevoerd.