"Congo" genomineerd voor de NS Publieksprijs

"Congo" van de Vlaamse schrijver en cultuurhistoricus David Van Reybrouck is een van de zes genomineerde boeken voor de NS Publieksprijs 2011. Van Reybrouck kan de eerste Belgische winnaar worden van de Nederlandse publieksprijs voor Nederlandstalige boeken.

De andere genomineerde boeken voor de NS Publieksprijs 2011 zijn "Bonita Avenue" van Peter Buwalda, "Déjà vu" van Esther Verhoef, "Vaslav" van Arthur Japin, "Wij zijn ons brein" van Dick Swaab en "Zomerhuis met zwembad" van Herman Koch.

Vorig jaar won Simone van der Vlugt de onderscheiding met "Op klaarlichte dag". Andere winnaars zijn Geert Mak ("In Europa" in 2004 en "De eeuw van mijn vader" in 2000), Herman Koch ("Het diner" in 2009) en J.K. Rowling ("Harry Potter en de vuurbeker" in 2001).

De winnaar van de NS Publieksprijs wordt op 17 oktober bekendgemaakt. De laureaat wordt gekozen door de lezers via het internet en een kernjury van 300 boekenliefhebbers.

"Congo" van David Van Reybrouck won eerder dit jaar de AKO Literatuurprijs. "Congo" vertelt het verhaal van de voormalige Belgische kolonie en bevat heel wat interviews en persoonlijke observaties van de auteur.