Al Pacino in de bloemen gezet in Venetië

De Amerikaanse acteur en regisseur Al Pacino is zondag in de bloemetjes gezet op het 68e Filmfestival van Venetië. Pacino kreeg de carrièreprijs Jaeger Lecoultre net voor de vertoning van zijn nieuwe film "Wilde Salome". De Amerikaanse cineast Steven Soderbergh stelde in de margen van de vertoning van zijn nieuwste productie "Carnage" zijn fans gerust. "Ik ga nog niet met pensioen", aldus de maker van de "Ocean"-films.

De Amerikaanse Hollywoodster Al Pacino heeft veel publiek naar het Filmfestival van Venetië gelokt. Heel wat mensen wilden een glimp opvangen van de acteur en regisseur bij zijn aankomst op het Filmfsetival van Venetië.


De 71-jarige Pacino is op de Mostra om zijn nieuwste film "Wilde Salome" voor te stellen buiten competitie. De regisseur werd vergezeld door actrice Jessica Chastain (foto).

"Ik ben van plan om in de toekomst nog films te maken. Ik zeg altijd dat ik selectief ben in mijn keuze van nieuwe projecten, maar ik ben dat niet. Ik blijf gewoon films maken", zei Pacino. "Wilde Salome" is volgens Pacino geen documentaire, maar ook geen fictie. De Film vertelt het verhaal van de opvoering van het toneelstuk "Salome" van Oscar Wilde.

Voor de vertoning van zijn film werd Al Pacino gelauwerd met de carrièreprijs Jaeger Lecoultre Glory to the Filmmaker Award. Pacino brak als acteur in films "The godfather", "Serpico" en "Scarface". Tijdens zijn carrière werd hij acht keer genomineerd voor een Oscar en verzilverde hij een van de nominaties in 1993 met zijn hoofdrol in "Scent of a woman".

Steven Soderbergh niet met pensioen

Nog in Venetië heeft de Amerikaanse regisseur Steven Soderbergh gemeld dat hij niet van plan is om te stoppen met films maken. "Het wordt een sabbatical, geen pensioen" aldus Soderbergh.

De 48-jarige Soderbergh was samen met onder anderen Kate Winslet en Matt Damon in Venetië om zijn thriller "Contagion" voor te stellen buiten competitie op de Mostra. Soderbergh maakte eerder de Ocean-films en "The Limey".

De Britse kunstenaar en cineast Steve McQueen bracht zijn tweede langspeelfilm mee naar Venetië. Met "Shame" met Michael Fassbender dingt hij mee naarde Gouden Leeuw. In 2008 werd de debuutfilm "Hunger" van de Turner Prize-winnaar al vertoond op het Filmfestival van Venetië.