Een nieuw record in het pompoenschieten

Op het Europees Kampioenschap pompoenschieten in Bikschote is vanmiddag opnieuw een record gesneuveld. Een vijf kilo wegende pompoen werd met een katapult 866,2 meter ver geschoten, ruim 140 meter verder dan het vorige Europees record.

Zo'n 4.000 toeschouwers kwamen zien hoe achttien ploegen met kleine en grote katapulten en persluchtkanonnen het tegen elkaar opnamen op een "gevechtsveld" in Bikschote in West-Vlaanderen.

"Een team van ondernemer Pascal Bisschop schoot met een katapult de vijf kilo zware pompoen 866,2 meter ver ", zo zei de organisator. Het team van Bisschop brak daarmee zijn vorige Europees record, dat vorig jaar op 726 meter bleef steken. "Het record werd verbroken met de 'ACME katapult', een toestel op basis van veren en elastieken."

Het EK pompoenschieten is het enige in zijn soort op het vasteland. De organisatie is in handen van de Landelijke Gilde Bikschote.

Om de kracht van persluchtkanonnen te demonstreren, werd dit jaar getoond hoe een pompoen dwars door een lichte vrachtwagen geschoten kan worden.

lees ook