Eerste editie Supersonic lokt 20.000 mensen

De eerste editie van het zomerfestival Supersonic in Zolder heeft zaterdag ongeveer 20.000 muziekliefhebbers gelokt naar het festivalpark aan het racecircuit Terlaemen. Ongeveer 70 artiesten hebben het beste van zichzelf gegeven op een van de acht podai op het festival.

Supersonic Festival vond plaats tijdens de 24 uren van Zolder. Op de affiche stonden onder anderen Dimitri Vegas & Like Mike, Hermanos Inglesos, Tiefschwarz, Yves Deruyter en Pat Krimson.

De organisatoren toonden hun solidariteit met de jongeren die een ticket hadden voor Pukkelpop. Vijfduizend Pukkelpoppers kregen een gratis ticket voor het event. "De tickets waren snel de deur uit", meldt organisator Kris Vanhoyland.

Hoyland was tevreden met de 20.000 bezoekers voor Supersonic Festival. De eerste editie van het event was vanochtend omstreeks 4 uur afgelopen.