Rebellen rukken op naar Khaddafi-bolwerk

In Libië zouden de rebellen op het punt staan om de stad Bani Walid in te nemen, zo'n 150 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Tripoli. Het gaat om een van de laatste bolwerken van de intussen verdreven leider Moe'ammar al-Khaddafi.

Volgens een bevelhebber van de rebellen trekken zijn troepen vanuit het noorden, het westen en het oosten op naar Bani Walid. In de buurt van de stad wordt momenteel zwaar gevochten.

Eerder waren er berichten dat Khaddafi en zijn zoon Saadi zich in Bani Walid zouden bevinden, maar het is onduidelijk of dat nog steeds zo is.

Het is evenmin duidelijk wat de rebellen nu van plan zijn: onderhandelen over de overgave van Bani Walid of de stad innemen met geweld. Vorige donderdag hebben de Khaddafi-getrouwen tot volgende zaterdag gekregen om zich over te geven. Vanavond zeggen de rebellen dat de onderhandelingen over een overgave van de Khaddafi-getrouwen in Bani Walid mislukt zijn.