Kaapverdische diva Cesaria Evora stopt ermee

De Kaapverdische zangeres Cesaria Evora zet een punt achter haar carrière. Evora is 70 en heeft te veel last van haar gezondheid. De zangeres, die miljoenen albums verkocht, is een grote naam in de wereldmuziek.
Evora tijdens een optreden in 2009

Evora werd ook wel eens de "diva op blote voeten" genoemd, omdat ze zonder schoenen optrad. Begin jaren 90, toen wereldmuziek een grote opmars maakte, werd ze met haar traditionele Kaapverdische "morna"-ballades plots populair bij een groot publiek..

In 2003 kreeg Evora een Grammy in de categorie wereldmuziek voor haar album "Voz d'amor". Ze trad op over heel de wereld en verkocht enkele miljoenen platen. Ook in België kwam ze geregeld.

Sinds 2005 ging het bergaf met haar gezondheid.  De zangeres onderging de voorbije jaren verscheidene operaties. Die problemen dwingen haar nu om er een punt achter te zetten, zo heeft haar manager in een persbericht laten weten.

Meest gelezen