Luc Van den Bossche weg bij Brussels Airport

Er is een akkoord tussen Luc Van den Bossche en de aandeelhouders van The Brussels Airport Company over zijn vertrek als voorzitter van de raad van bestuur. Van den Bossche stapt met onmiddelijke ingang op en gaat naar Optima, een Gents bedrijf dat zich specialiseert in financiële planning.

Bij Optima wordt Van den Bossche uitvoerend voorzitter. Hij had zijn overstap al in juli aangekondigd, maar vorige week bleek dat hij nog altijd aan de slag was bij Brussels Airport. Of Van den Bossche een vertrekpremie heeft gekregen en hoe hoog die zou zijn, is niet duidelijk.

Luc Van den Bossche werd in 2003 CEO bij The Brussels Airport Company, toen nog BIAC. In 2005 trok hij zich terug als CEO, maar bleef hij aan als voorzitter van de raad van bestuur.

Voor 2003 was Gentenaar Luc Van den Bossche een sterkhouder van de SP.A. Hij was onder meer Kamerlid, Vlaams minister van Onderwijs en Ambtenarenzaken, minister van Binnenlandse Zaken, minister van Ambtenarenzaken en vicepremier. Hij is ook de vader van huidig Vlaams minister Freya Van den Bossche (SP.A).

Meest gelezen