"Benidorm bastards" maakt kans op Emmy

Het VTM-programma "Benidorm bastards" is genomineerd voor een International Emmy Award in de categorie beste comedy. De Emmy's zijn de belangrijkste Amerikaanse tv-prijzen. Ze worden beschouwd als het equivalent van de Oscars (film) en de Grammies (muziek).

"Benidorm bastards", een programma van het productiehuis Shelter", werd uitgezonden de VMMa-zenders 2BE en later VTM. In het programma nemen enkele bejaarden hun -doorgaans jonge- slachtoffers beet met behulp van verborgen camera.

"Benidorm bastards" is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Belgische tv-formats in het buitenland. Het werd al aan tientallen zenders verkocht, waaronder aan het Amerikaanse NBC.

In de strijd om de Emmy neemt "Benidorm bastards" het op tegen "Breaking up" uit Brazilië, "Facejacker" uit Groot-Brittannië en "The noose" uit Singapore. "Ik denk dat we niet kansloos zijn voor de overwinning", zegt Tim Van Aelst, de bedenker van "Benidorm bastards". Hij vernam het nieuws op de tv-beurs van Cannes en noemt het "een heel leuke verrassing".