"Zulke auto’s zouden ze niet in beslag mogen nemen"

Autofreak Alex Smolik werd midden vorige week met verstomming geslagen toen hij (toevallig?) merkte dat in een van de rijkere buurten van Parijs, nabij de Arc de Triomphe, de politie bezig was met het opladen van een resem exclusieve en vooral peperdure wagens. Onder de wagens spotte hij onder meer een Maserati MC12, een rode Aston Martin, een Rolls-Royce Phantom Coupé, een Porsche Carrera GT en een Ferrari Enzo. Bij vele autoliefhebbers deed het pijn in het hart zo'n wagenpark te zien weggereden worden door de politie.

De inbeslagname kaderde in een onderzoek naar het mogelijk witwassen van geld door de president van Equatoriaal-Guinea, Teodoro Obiang Nguema. De auto’s zouden eigendom zijn van diens zoon. In totaal werden elf auto's meegenomen, met een waarde van om en bij de zes miljoen euro.

Ook al werd in reacties van de autoliefhebbers de excessieve rijkdom van de Afrikaanse leider bekritiseerd, de echte fan bleek het toch vooral moeilijk te hebben met het feit dat zoveel moois in beslag genomen werd. Zo was er onder meer te lezen:

-"Dit maakt me zo triestig. Alleen de politiechef zal nu in zijn vuistje lachen, want waar denk je dat hij mee zal rijden de komende dagen?"

-"Waarom ben ik van beroep geen auto-ophaler geworden?"

-"Dit is een werkelijk ongelooflijke verzameling wagens."

-"Zonde dat zulke auto’s in beslag genomen mogen worden. In een rechtvaardige wereld zou dit toch niet mogen."

-"Ik weet wel dat dictators slecht zijn, maar ze hebben een verdomd goede smaak van auto’s."

-"Verdorie, ik wou dat mijn vader een dictator was."

-"Verrukkelijke wagens."

Geef ook uw ogen de kost op onderstaand filmpje van Smolik (intussen al bijna een half miljoen keer bekeken op YouTube):

lees ook