Binnen 10 jaar 240.000 Brusselaars meer

Volgens een nieuwe studie zal de Brusselse bevolking de komende 10 jaar aangroeien met bijna een kwart miljoen mensen, meer dan de 200.000 die tot nu toe werden geschat.

Brussel verwacht gedurende de komende 10 jaar zo'n 240.000 inwoners meer. Geen enkele regio in Europa kent zo'n sterke bevolkingsaangroei.

Meer dan 190.000 mensen zullen dan op de arbeidsmarkt terechtkomen, vooral jonge mensen. Brussel creëerde vorig jaar bijna 18.000 jobs, maar volgens minister van Tewerkstelling Benoît Cerexhe (CDH) zal dat niet volstaan. Hij wil 20.000 jobs per jaar bij creëren.

Omdat veel nieuwe Brusselaars uit het buitenland zullen komen, is er ook extra vorming en begeleiding nodig. "De talenkennis is zeer belangrijk in een internationale stad zoals Brussel", zegt Cerexhe. Volgens hem is het mogelijk de bevolkingsexplosie op te vangen, nu de federale onderhandelaars een akkoord hebben gevonden over vers geld voor Brussel.