Di Rupo, Leterme en De Wever duiken vaakst op in media

Elio Di Rupo (PS), Yves Leterme (CD&V) en Bart De Wever (N-VA) zijn de drie Belgische politici die dit jaar het vaakst in de media zijn verschenen. Dat blijkt uit de politieke mediameter van de VRT en Auxipress.

Elke maand onderzoekt Auxipress welke politicus (ministers, staatssecretarissen en partijvoorzitters) het meest zichtbaar is in de Belgische media (kranten en magazines, informatiesites en radio en televisie).

Het mag niet verbazen dat formateur Elio Di Rupo, die de onderhandelingen leidt, in september het vaakst opdook in de media. Met 16,5% voert hij de lijst autoritair aan. Ontslagnemend Yves Leterme (9%), N-VA-voorzitter Bart De Wever (5,1%) en FDF-voorzitter Olivier Maingain (5%) volgen op respectabele afstand.

Het is dit jaar de vierde maand dat Di Rupo de "zichtbaarste" was. Eerder was hij dat ook al in mei, juli en augustus. Tijdens de eerste drie maanden van 2011 en in juni ging De Wever met de grootste persbelangstelling aan de haal. De hegemonie van de N-VA'er en de PS'er werd enkel in april nipt doorbroken door ontslagnemend premier Leterme.