Er vloeit weer bier bij brouwerij Belle Vue

Brouwerijketen AB Inbev heeft vanochtend de bierproductie in de geuzebrouwerij Belle Vue in Sint-Pieters-Leeuw opnieuw opgestart. De productie was vorige week dinsdag stilgelegd nadat er een ammoniaklek was ontstaan.

Het lek was ontstaan toen een oude koelinstallatie werd afgebroken door een externe firma. Daarbij werd per ongeluk een buis geraakt waarin nog ammoniakgas zat. Door het lek zijn drie arbeiders zwaargewond geraakt, ze werden naar het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek gebracht. Een vierde arbeider is lichtgewond geraakt.

Vanmorgen is de bierproductie weer opgestart. De arbeiders van de brouwerij werden vorige week woensdag, de dag na het lek, wel al terug op het werk verwacht. Ze kregen bijstand van psychologen en konden nog napraten met hun collega's over de gebeurtenissen.