Jean-Claude Van Damme voert actie tegen bont

Acteur Jean-Claude Van Damme voert actie tegen de bontindustrie. In Brussel is naar aanleiding van Werelddierendag "The victims" voorgesteld, een grote affiche die verwijst naar de slachtoffers van de bontindustrie.

Op de affiche is Van Damme te zien met het kadaver van een gevilde nerts in de handen. Het opschrift luidt: "Coming this winter to all fur stores "The victims"." (Deze winter in alle bontwinkels: De slachtoffers).

Tot eind oktober zijn de gigantische afbeeldingen in 8 Belgische steden te zien. Van Damme leent voor het eerst zijn gezicht aan een campagne tegen bont. "Ik zie niet in wat er aantrekkelijk is aan rondlopen in een dierenhuid", zegt de acteur. "Ik denk dat de dieren het met mij eens zijn."

" "The victims" is een indringende megakreet tegen bont dat teert op het leed en onnodig doden van miljoenen pelsdieren", zegt Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch, die hoopt op een wettelijk verbod op pelsdierkwekerijen in België.

Jean-Claude Van Damme is vooral bekend van films als "Hard target", "Maximum risk" en "Assassination games".