Meeste TEC-chauffeurs in Charleroi rijden niet

In Charleroi heeft het merendeel van de chauffeurs van de TEC vanochtend het werk neergelegd. In de stelplaats Genson, in Montignies-sur-Sambre, reed geen enkele bus uit. In de stelplaats van Jumet vertrokken slechts enkele bussen.

De staking komt er na een nieuw geval van agressie gisteren. Toen werden in Charleroi, Roux en Farciennes bussen met kasseien bekogeld. Bij een van de incidenten raakte een chauffeur van een bus gewond.

Vijf minderjarigen zijn inmiddels opgepakt, het was al de vierde keer op een week tijd dat in Charleroi bussen van de TEC bekogeld werden.

Volgens de vakbonden is er veel onbegrip bij het personeel. Er zijn al maatregelen genomen om het geweld tegen te gaan maar deze voldoen niet, zeggen de bonden. Zo volgt de politie nu sommige bussen in een gewone auto.