Recordaantal faillissementen in september

De voorbije maand zijn er in ons land 1.165 bedrijven failliet gegaan. Dat is meer dan ooit tevoren. In Vlaanderen is het aantal echter wel gedaald.

De cijfers van het onderzoeksbureau Graydon laten er geen twijfel over bestaan dat we moeilijke economische tijden beleven. Met 1.165 faillissementen in september is het vorige record van 1.076 van september vorig jaar gebroken.

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn er nu al 7.670 faillissementen opgetekend. Dat is 2,67% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. In totaal zijn daarbij 13.978 banen verloren gegaan.

In Vlaanderen is het aantal faillissementen gedaald met 2,85%, maar vooral in Brussel (+6,85%) en Wallonië (+8,83%) was er een forse stijging. Vooral koerierbedrijven, de detailhandel, de horeca en kleine bedrijven uit de bouwsector kregen klappen.