Spanjaard Ricardo Abad is de nieuwe Marathonman

De Belg Stefaan Engels, die sinds februari het record van 365 opeenvolgende marathons op zijn naam had, moet plaats ruimen voor de Spanjaard Ricardo Abad. Abad (foto midden) verbrak het record zaterdag al en is helemaal nog niet van plan te stoppen. De nieuwe Marathonman heeft zijn zinnen gezet op maar liefst 500 opeenvolgende marathons.

Abad maakt er sinds vorig jaar deze tijd een sport van om elke dag voor hij naar het werk trekt, een marathon te lopen. Op zaterdag 1 oktober stond de teller al op 366.

Maar de 40-jarige man is van plan door te gaan tot 12 februari. Indien dat lukt, zal Abad met maar liefst 500 opeenvolgende marathons in het Guinness Book of Records prijken.

Vóór Stefaan Engels was het trouwens ook Abad die met 150 marathons het record had. Engels zelf treurt niet over zijn gesneuvelde record. "Ik ben blij dat ik het zelf niet meer moet doen. Er zal ooit wel eens een gek zijn die 1.000 marathons op rij zal lopen", reageert hij in Het Nieuwsblad.

lees ook