Wereldrecord tv-kijken verbroken in Nederland

6 deelnemers aan het BNN-programma "Last man watching" hebben gisteravond het wereldrecord tv-kijken verbeterd in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Ze hebben iets langer dan 87 uur onafgebroken televisie gekeken.

Donderdagochtend waren 55 kandidaten aan de recordpoging begonnen. Gisterochtend waren er nog 11 mensen in de running, in de loop van de dag vielen er nog 5 deelnemers af.

Het vorige wereldrecord stond volgens BNN op naam van 2 Australische zusjes, die 87 uur onafgebroken televisie keken.

De recordpoging werd georganiseerd ter ere van het 60-jarige bestaan van de Nederlandse televisie. "Met hun onwaarschijnlijke prestatie hebben deze 6 helden een prachtig hoofdstuk toegevoegd aan 60 jaar televisie", zei BNN-presentator Patrick Lodiers.