4 lichamen geborgen na aanvaring op de Maas

In Nederland zijn de 4 lichamen geborgen van de slachtoffers van een botsing tussen een vrachtschip en een speedboot op de Maas. In de loop van de dag werden de lichamen van de vermisten teruggevonden.

De aanvaring gebeurde gisteravond rond 21 uur. De 7 opvarenden van de speedboot kwamen in het water terecht. Drie van hen wisten zich in veiligheid te brengen en werden lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Eén man werd een paar uur later dood teruggevonden. Drie anderen bleven de hele nacht vermist, maar hun lichamen zijn vandaag teruggevonden.

De slachtoffers uit de speedboot zijn mannen uit de gemeente Gennep, in Nederlands Limburg. De vrienden en familieleden van de vermisten en de slachtoffer zijn opgevangen in een sporthal in de buurt.