"Pubers zijn echt wel klaar voor mijn film"

"Noordzee Texas", het langspeelfilmdebuut van de Oostendse regisseur Bavo Defurne, is geselecteerd voor het Filmfestival van Rome dat eind deze maand van start gaat.

De film zal vertoond worden in de sectie "Alice nella Città", een programma voor adolescenten waarbij een jongerenjury de prijzen uitreikt. Vorig jaar viel "Adem" van Hans Van Nuffel nog in de prijzen.

"Noordzee Texas" is een verfilming van het succesvolle jeugdboek "Nooit gaat dit over" van André Sollié. Het verhaal gaat over twee buurjongens die zich tot elkaar aangetrokken voelen. De regisseur is erg blij dat zijn film juist is gekozen voor een jongerencompetitie, want het thema van de film wordt hier en daar te controversieel gevonden voor een jeugdig publiek.

"Het is een verhaal over echte liefde. Ik heb hem gemaakt voor iedereen, dus zeker ook voor jongeren", zegt Defurne. "Sommigen vinden de film ongeschikt voor jongere kijkers. Daarom koos men in Vlaanderen ook voor een "brave" affiche, zonder de verliefde jongens. Ook schoolvoorstellingen komen er hier niet. Ik vind dat onzin, we zijn 2011, pubers zijn echt wel klaar voor mijn film".