De Dexia-groep krijgt een "bad bank"

Binnen de Dexia-groep komt er een zogenoemde bad bank om de rommelkredieten af te zonderen. Dat is gezegd op een persconferentie na het kernkabinet vanavond. Een splitsing van de Dexia-groep in een Franse en een Belgische tak is niet aan de orde.

Ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) heeft nog eens benadrukt dat geen enkele spaarder van Dexia een cent zal verliezen. De waarborg van dat spaargeld is zelfs volledig, dus ook voor bedragen boven 100.000 euro.

De Belgische en Franse regering gaan nu onderhandelen over de concrete invulling van de bad bank. Een cijfer over de hoogte van de staatswaarborgen werd niet gegeven.

Minister van Financiën Didier Reynders (MR) benadrukte dat er geen ontmanteling komt van Dexia, wel een versterking van Dexiabank België. Ook een splitsing van de Dexia-groep in een Franse en Belgische tak, iets wat de laatste tijd wel werd geopperd,  is niet aan de orde.