Dexia-aandeel verliest uiteindelijk 22,46 procent

Het aandeel Dexia is op de Brusselse beurs uiteindelijk met een verlies van 22,46 procent geëindigd. Het aandeel stond de hele dag zwaar in het rood. Vanmorgen was meer dan 30 procent verlies opgetekend, de grootste koersval sinds de vorming van de groep in 1996. Ook op de beurs van Parijs kreeg het aandeel zware klappen.

Omstreeks 11 uur noteerde het aandeel Dexia ruim 20 procent onder de slotkoers van maandag, net boven 1 euro. Rond 14 uur stond het verlies op ruim 14 procent, maar daarna ging het toch weer gestaag bergaf. Waar Dexia gisteren nog afsloot op 1,30 euro, was dat vandaag nog net 1,01 euro. Ook op de CAC-40, de Franse beursindex, stond Dexia op zwaar verlies.

Het nieuws dat Dexia haar rommelkredieten wellicht in een "bad bank" gaat onderbrengen, leidt duidelijk tot nervositeit bij de beleggers. Bovendien zijn er geruchten over een mogelijke verkoop van de Belgische bankpoot en andere onderdelen, zodat de hele groep in feite ontmanteld zou worden.

De Bel-20 moest op het einde van de dag 2,76 procent prijsgeven. Naast het aandeel Dexia presteerden ook andere bankaandelen slecht. KBC verloor bijna 7 procent, Ageas ruim 8,5 procent. In Parijs en Londen schommelden de verliezen tussen 2 en 3 procent.