Jazzpianist Fred Hersch naar Bozar en De Roma

De Amerikaanse jazzpianist Fred Hersch geeft midden november twee concerten in ons land met zijn Fred Hersch Trio. Op 14 november staat Hersch op het podium in het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) in Brussel, de dag nadien treedt hij op in De Roma in Antwerpen.

"Fred Hersch behoort tot het kleine kransje van toppers in zijn genre. Met zijn fenomenale techniek, muzikale diepgang en brede repertoire dringt hij door tot de ziel van de muziek die hij brengt", kondigt Bozar het "nu al memorabel" concert aan.

De jazzpianist werd onlangs nog uitgeroepen tot pianist van het jaar door de Jazz Journalists Association. Vorig jaar gooide het Fred Hersch Trio hoge ogen met het album "Whirl".

De 55-jarige Fred Hersch zat in de begeleidingsband van onder anderen Toots Thielemans, Joe Henderson, Charlie Haden en Stan Getz. Hij bracht meer dan twintig albums uit met eigen werk.