UGent neemt maatregelen tegen Spaanse studenten

De Universiteit Gent neemt maatregelen tegen de Spaanse Erasmusstudenten die het in de stad te bont maken. Volgens rector Paul Van Cauwenberge komen er heel wat klachten van medestudenten en buurtbewoners over te lawaaierige feestjes.

Gent is een gegeerde studentenstad bij Spaanse studenten en eens ze hier zijn, willen de studenten wel eens een feestje bouwen. De rector van Gent heeft echter al veel klachten gekregen dat de Spaanse feestjes nogal lawaaierig zijn. De klachten over lawaaierige Spaanse studenten is niet nieuw. De universiteit had dan ook op voorhand al maatregelen genomen om de overlast te beperken.

"Eerst en vooral zitten de buitenlandse studenten hoofdzakelijk op de Kantienberg in onze nieuwe homes, zodanig dat de Belgische studenten daar minder last van hebben", zegt rector Paul Van Cauwenberge. "Er zijn ook contacten met de zendende universiteiten dat ze de goede studenten sturen, de gemotiveerde studenten die echt komen om opleidingsonderdelen te volgen en examen af te leggen." Als de beleefde vraag niet helpt, wil de UGent volgend jaar de Spaanse Erasmusstudenten weren.