23e seizoen van "The Simpsons" ook het laatste?

Het 23e seizoen van "The Simpsons" zou wel eens het laatste kunnen zijn. Het tv-netwerk Fox wil naar verluidt dat de 6 acteurs die de stemmen van de hoofdrolspelers inspreken 45 procent van hun loon inleveren.

Indien de acteurs niet ingaan op deze eis, dan zouden er vanaf volgend jaar geen nieuwe afleveringen meer gemaakt worden van de populaire reeks met Homer, Bart, Lisa en Marge in de hoofdrollen.

Er zijn geruchten dat de acteurs wel 30 procent zouden willen inleveren, mochten ze een deel van de inkomsten van de merchandising kunnen opstrijken. Dat ziet Fox dan weer helemaal niet zitten.

Ongeveer 7,1 miljoen Amerikanen volgen "The Simpsons" momenteel. In het tv-seizoen 1991-1992 was dat nog 21,7 miljoen. Daarom wil Fox nu besparen op de productiekosten. Twee decennia geleden was de gemiddelde leeftijd van de kijker 23 jaar, nu is dat 32 jaar. Dit betekent wel dat de reeks nog steeds nieuwe leeftijdscategorieën aanspreekt.

Er zijn intussen meer dan 500 afleveringen gemaakt van de reeks. Fox zou de merchandisingcarrousel dus nog enige tijd gaande kunnen houden zonder nieuwe afleveringen te maken.