"Ik ben ook gegroeid en geëvolueerd"

Zangeres Barbara Dex heeft in de Club van de AB in Brussel haar nieuwe repertoire en nieuwe album "Barbara Dex" voorgesteld. De 37-jarige zangeres gaat de komende maanden op tournee in Vlaanderen met haar nieuwe songs.

Barbara Dex brengt nu een programma met frisse popnummers die geschreven zijn door bekende Belgische artiesten als Tom Helsen, Daan Stuyven, An Pierlé en Gert Bettens van K's Choice.

De nieuwe wind in de carrière is een gevolg van haar samenwerking met Tom Helsen vorig jaar. Haar vertolking van "I am" van de zanger was vorig jaar een radiohit bij Radio 1 en Studio Brussel.

"De meeste mensen kenden me als zangeres, maar als je dan op Radio 1 en Studio Brussel wordt gedraaid, bereik je een ander soort publiek. De meeste mensen hebben een bepaald beeld van Barbara Dex, maar ik ben intussen ook gegroeid en geëvolueerd", adlus Barbara Dex.

De dochter van Marc Dex, die in de jaren 60 hoge ogen gooide met "O clown", nam haar nieuwe album op met producer David Poltrock. Ze brak door met Nederlandstalige nummers en vertegenwoordigde ons land in 1993 op het Eurovisiesongfestival met "Iemand als jij".