"Indignados" mogen niet kamperen op Grote Markt

Een groep zogenoemde "Indignados" die gisteravond in Kortrijk zijn aangekomen, heeft geen toestemming gekregen om te kamperen op de Grote Markt. Burgemeester Lieven Lybeer zond hen door naar De Warande in Heule.

De groep van 60 "Indignados" (Spaans voor misnoegden, nvdr) kwam gisteren rond 18 uur aan op de Grote Markt. Ze wilden er kamperen en een volksvergadering organiseren.

Burgemeester Lybeer was niet gewonnen voor dat plan en pleegde overleg met enkele vertegenwoordigers van de groep. Als compromis kwam uit de bus dat de groep in het domein De Warande in deelgemeente Heule mocht overnachten. Rond 21 uur namen de kampeerders daar hun intrek.

"Indignados" zijn een groep "misnoegden", overwegend Spanjaarden maar ook buitenlanders. Ze trekken rond van stad tot stad, kamperen er een tijdje en houden er volksvergaderingen om de verzuchtingen van de bevolking te leren kennen.

Bedoeling is om die problemen dan aan te kaarten bij het Europees Parlement. De beweging is ontstaan naar aanleiding van de economische crisis in Spanje de afgelopen maanden