"Murray bestelde grote hoeveelheden propofol"

Conrad Murray, de arts van Michael Jackson, heeft in de twee maanden voor de dood van de popzanger 255 ampullen propofol besteld. Dat heeft apotheker Tim Lopez (foto) gezegd tijdens het proces tegen de arts.

Volgens Lopez heeft Murray hem wel nooit verteld voor wie de medicijnen bestemd waren. Ook wist hij niet dat Murray voor Michael Jackson werkte.

De bestellingen werden geleverd aan de woning van Murray's partner in Santa Monica en niet in het ziekenhuis in Los Angeles waar hij werkte.

Vandaag worden tijdens het proces de onderzoekers en detectives gehoord. Murray pleit onschuldig in de zaak. Zijn advocaten zeggen dat Jackson zonder medeweten van Murray te veel medicijnen genomen heeft en zo zijn eigen dood veroorzaakt heeft.

ABC News meldt intussen dat het via bronnen dicht bij het onderzoek vernomen heeft dat de vingerafdrukken van Jackson niet op de ampullen teruggevonden zijn. Mocht dat waar zijn, dan zou dit de verdediging van Murray onderuit kunnen halen.