Baby overleden bij bevalling op toilet

In de Brussele gemeente Oudergem is vorige week een baby overleden bij een bevalling op het toilet van een kleuterschool. Dat bevestigt het parket van Brussel.

Het kind was levend geboren, maar zou gestikt zijn in de moederkoek. De moeder van het kind is opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Daar verklaarde ze dat ze dacht dat het kind doodgeboren was. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, lag de baby nog altijd in het toilet.

Op de school waren er twee getuigen van wat er gebeurde. Er wordt nu onderzocht of zij iets hadden kunnen doen om de baby te redden. De onderzoeksrechter besloot de vrouw, die al zes kinderen heeft, niet aan te houden. Hij heeft haar wel in verdenking gesteld voor onvrijwillige doodslag door het niet toedienen van de nodige zorgen.