Extreem geval van multitasking achter het stuur

Bij een politiecontrole tegen bestuurders die zich in het verkeer laten afleiden heeft de Britse politie een uitzonderlijke vangst gedaan. In Hampshire werd een man betrapt die, tijdens het autorijden, ook nog eens op zijn laptop werkte, koffie dronk én vragen van een radioquiz oploste.

De politie maakte tijdens de actie onder meer gebruik van een vrachtwagen omdat ze van daaruit een goed standpunt hebben om autobestuurders in het oog te houden. Het was dankzij deze beproefde methode dat dit extreem geval van multitasking achter het stuur kon opgemerkt worden. "Als je een dodelijk auto-ongeval veroorzaakt door met andere dingen bezig te zijn dan het rijden, dan riskeer je een jarenlange celstraf. Deze feiten moeten altijd zwaar bestraft worden", zegt agent Paul Diamond.

Tijdens de actie werden in totaal 65 mensen bestraft. Naast de dorstige quizliefhebber werd ook een bestuurder betrapt die tijdens het autorijden een peer aan het snijden was met een groot mes.

lees ook