File op Antwerpse ring na politieachtervolging

Op de Antwerpse ring is er vanmorgen een achtervolging geweest. Een anoniem voertuig van de federale wegpolitie kon een vluchtende man klemrijden aan de afrit Borgerhout. Drie rijstroken waren een tijdlang versperd, met files tot gevolg.

De achtervolging begon op het terrein van de lokale politie. Het voertuig dat door de politie achternagezeten werd, is dan gevlucht naar de autostrade, waar een anonieme auto van de wegpolitie het voertuig klemgereden heeft.

Tijdens de achtervolging heeft de politie waarschuwingsschoten gelost en zijn twee politieauto's aangereden. De verdachte is opgepakt en lichtgewond overgebracht naar een ziekenhuis. Waarom hij op de vlucht sloeg, is voorlopig niet duidelijk.

Op de Antwerpse ring waren drie rijstroken een tijdlang versperd in de richting van Nederland, met lange files tot gevolg. Intussen is de weg weer open.