Kristine Willems verlaat SBS Belgium

Kristine Willems verlaat "met onmiddellijke ingang en in onderlinge overeenstemming SBS Belgium". Dat meldt een woordvoerder van het moederbedrijf van de commerciële zenders VT4 en Vijftv.

Kristine Willems kwam in 2004 in dienst als hoofd van de interne productiecel van VT4. In 2009 werd ze netmanager van VT4 en in 2010 ook van Vijftv.

In een persbericht wordt Kristine Willems geloofd als een van de drijvende krachten achter de succesvolle herprofilering in de programmastrategie bij SBS Belgium. "Onder haar leiding ontwikkelde VT4 steeds meer Vlaamse programma's met het "Welkom thuis"-gevoel. Vijftv legde een duidelijke focus op het "Me time"-concept", luidt het. Half augustus, bij de aankondiging van de overstap van Liesbet Vrieleman van de VRT naar De Vijver, werd nog bevestigd dat Willems haar functie zou behouden. Willems heeft, volgens de persmededeling, momenteel geen concrete andere plannen.

Sinds eind september heeft Liesbet Vrieleman de functie van programmadirecteur van SBS Belgium opgenomen. Philippe Bonamie is de nieuwe managing director.

SBS Belgium werd eerder dit jaar overgenomen door De Vijver, dat ook eigenaar is van Humo en Woestijnvis.