Lachen, gieren, brullen: dit is een overval

Een overval waarbij het moeilijk is om niet in lachen uit te barsten: ze zijn uiterst zeldzaam, maar ze bestaan. Deze week overkwam het de klanten en de uitbater van een supermarkt in Atlanta, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Georgia.

Wie de ambitie heeft om een overval te plegen, kijkt maar beter uit of er in de winkel geen agent rondloopt. Het lijkt een voor de hand liggende tip, maar de 21-jarige Amerikaan Stephen Daniel had blijkbaar andere dingen aan zijn hoofd toen hij besloot om een supermarkt in Atlanta te overvallen.

Op beelden van de beveiligingscamera is te zien hoe een agent rondloopt in de supermarkt. Korte tijd later wandelt Daniel naar de winkeluitbater om hem al het geld van de kassa te vragen. Die laatste doet wat van hem gevraagd wordt, maar als hij ziet wie er achter de overvaller staat, heeft hij het bijzonder moeilijk om niet in lachen uit te barsten.

Terwijl Daniel wacht op de inhoud van de kassa, wacht net achter hem de agent rustig zijn beurt af om de jongeman in te rekenen. "Ik wist wat er aan de hand was", zegt de agent voor de camera van Channel 2, "maar ik was er zeker van dat hij niet zo dom zou zijn om zijn plan door te drukken terwijl ik net achter hem stond."

Dat blijkt een foute redenering, want terwijl de uitbater van de supermarkt met de glimlach al het geld uit zijn kassa haalt, maakt de politieman zich klaar voor de arrestatie. "De uitbater was voortdurend aan het lachen terwijl hij het geld in een zak stak. Hij keek ook voortdurend naar mij", aldus de agent.

Daniel werd zonder enig probleem in de boeien geslagen, want hij had geen wapens op zak. Meteen ook het einde van een heel grappige overval.

lees ook