Nerowandeling door de hoofdstad

Brussels minister Jean-Luc Vanraes (Open VLD) heeft de Nerowandeling door de hoofdstad ingehuldigd. Samen met de wandeling is er ook een tentoonstelling geopend over de stripheld Nero in het Marc Sleenmuseum.

Striptekenaar Marc Sleen gebruikte Brussel regelmatig als achtergrond in zijn Nerostrips. De Nerowandeling loopt langs plaatsen die opduiken in de strips van Sleen. De wandeling van 2,5 uur in de Brusselse vijfhoek loopt onder meer langs het Stripmuseum, de Kapellekerk, de Zwarte Toren, de Zavel, het Centraal Station, Manneken Pis en de Grote Markt.

"Het speciale bij Nero is dat je Brussel ziet mee evolueren tijdens de carrière van de stripheld, van 1947 tot 2002. De trams of de Noord-Zuidverbinding zijn daar voorbeelden van", meldt gids Johan Ponsaerts.

Van 5 oktober tot 4 maart loopt in het Marc Sleenmuseum de tentoonstelling "Marc Sleen in Brussel", met onder meer originele tekeningen, briefwisseling uit het archief van de tekenaar en andere plaatsen die aan bod komen in zijn strips. Het Marc Sleenmuseum organiseert de Nerowandeling op aanvraag.