Twee massagraven ontdekt in Tripoli

In de Libische hoofdstad Tripoli zijn twee massagraven ontdekt met in totaal negenhonderd lichamen. Dat heeft een politiecommandant vandaag bekendgemaakt. Eerder was al een massagraf met 1.700 lichamen gevonden.

"Op basis van getuigenverklaringen zijn we twee massagraven met slachtoffers van het oude regime op het spoor gekomen", zei de  politiechef.

De graven zijn 7 tot 10 kilometer van het centrum verwijderd. In het ene liggen tweehonderd lichamen en in het andere zevenhonderd. Het is niet duidelijk in welke omstandigheden de slachtoffers  om het leven zijn gekomen.

Op 25 september kondigde de Libische overgangsraad de vondst van een massagraf met 1.700 lichamen aan. In dat geval zou het om gevangenen gaan die in 1996 zijn terechtgesteld, maar die informatie wordt in vraag gesteld.