Aanranding in Brusselse metro verzonnen

Het 15-jarige meisje dat dinsdag beweerde dat ze door vier jonge mannen was aangerand in een Brusselse metrohalte, heeft toegegeven dat ze het hele verhaal verzonnen heeft. Dat heeft het Brusselse parket gemeld. Het meisje verzon het verhaal omdat ze te laat op school was aangekomen.

Het meisje had het verhaal over de aanranding dinsdagmiddag aan een opvoedster op haar school verteld. Ze zou achtervolgd zijn geweest door vier jonge mannen en nadien aangerand geweest zijn door elk van hen.

Nu blijkt echter dat ze het hele verhaal verzonnen heeft. Ze deed dat omdat ze te laat op school was aangekomen. Ze zou ook nood aan aandacht hebben gehad.

Het meisje trok haar verklaringen gisteravond in toen bleek dat ze in de metro nergens op videobeelden was te zien. Ze riskeert nu vervolgd te worden voor valsheid in geschrifte.