Europese doorbraakprijs voor Selah Sue

Zangeres Selah Sue is een van de winnaars van de European Border Breakers Awards, de prijs voor jong talent in de Europese popmuziek.

Sue werd bekroond samen met negen andere jonge artiesten die tussen augustus 2010 en juli 2011 over de landsgrenzen heen succes geboekt hebben met hun eerste internationaal uitgebrachte album.

De winnaars worden geselecteerd op basis van verkoopcijfers en airplaygegevens en een stemming onder de radiostations van de European Broadcasting Union en festivals die deelnemen aan het Europese talentenuitwisselingsprogramma ETEP.

De prijsuitreiking vindt plaats op 11 januari tijdens het Eurosonic-Noorderslagfestival in Groningen. Ook Agnes Obel (Denemarken), Swedish House Mafia (Zweden), Boy (Duitsland), Ben l'Oncle Soul (Frankrijk), James McMorrow (Ierland), Afrojack (Nederland), Elektro Guzzi (Oostenrijk), Anna Calvi (UK) en Alexandra Stan (Roemenië) krijgen een award.

Op 11 januari wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Daarvoor kan worden gestemd op de website www.ebba-awards.eu.