Moeder Annick onwel tijdens proces

Tijdens het assisenproces tegen Ronald Janssen in Tongeren is de moeder van Annick Van Uytsel rond de middag onwel geworden. Zij en haar man zijn daarop naar huis teruggekeerd.

Het was een erg zware ochtend voor de ouders van Annick Van Uytsel, want wetsdokter Wim Van de Voorde kwam vertellen over de autopsie op het lichaam van hun dochter. Daaruit bleek dat ze wellicht niet is gedood tijdens een schermutseling, zoals Ronald Janssen beweerde.

Kort nadien kreeg de moeder een aanval van hyperventilatie. Zij kreeg de nodige zorgen van het ziekenwagenpersoneel, maar besliste daarna om met haar man naar huis te gaan om te rusten. De broer van Annick en een viertal andere familieleden bleven wel in de zaal.

Vader Appeltans

Eerder vandaag raakte bekend dat de vader van Shana Appeltans (foto links) het proces voorlopig niet meer zal bijwonen. Het proces is emotioneel te moeilijk, zegt zijn advocaat.

Assisenvoorzitter Michel Jordens had vader Appeltans eergisteren tot de orde geroepen, omdat hij een obsceen gebaar had gemaakt tijdens de getuigenis van de buurvrouw met wie Ronald Janssen een seksuele relatie had.

Het bijwonen van het proces heeft enorm veel emoties losgeweekt bij de familie Appeltans en in het bijzonder bij de vader. Vanwege die hoogoplopende emoties is hij momenteel niet in staat de zitting bij te wonen, zo meldt de advocaat van de familie.