Sarah Palin wil geen president worden

Sarah Palin zal volgend jaar geen kandidaat zijn bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat heeft ze bekendgemaakt in een mededeling aan haar fans. Palin zal niet deelnemen aan de Republikeinse voorverkiezingen, noch kandidaat zijn voor een kleinere partij.

Maandenlang liet Sarah Palin haar supporters in het ongewisse. De voormalige gouverneur van Alaska heeft lang te kennen gegeven dat ze misschien kandidaat zou zijn voor de Republikeinse voorverkiezingen, maar gisteren boorde ze de hoop van haar fans de grond in.

In een mededeling aan haar aanhang zei de 47-jarige Palin dat zij en haar man Todd zichzelf toewijden aan "God, familie en land" en haar beslissing om niet deel te nemen aan de verkiezingen daar niets aan verandert. Op de radio liet ze ook verstaan dat ze ook geen kandidaat zal zijn voor een kleinere partij, want dat zou er volgens haar toe leiden dat Barack Obama zeker opnieuw verkozen zou worden.

Palin was in 2008 nog vicepresidentskandidaat als running mate van de Republikein John McCain. Ze moesten het toen tot eigen verbijstering afleggen tegen het team Barack Obama-Joe Biden. Palin was in die periode erg populair en was een boegbeeld van de conservatieve vleugel in haar partij geworden. Maar de laatste tijd was haar politieke uitstraling wat afgenomen.