"Ik een soldaat? Nooit van mijn leven"

Naar aanleiding van de uitreiking van de "Daily Mirror Pride of Britain Awards" eerder deze week zakte popzangeres Cheryl Cole onlangs enkele dagen af naar Afghanistan om de moraal onder de Britse troepen een opkikker te geven. Blijkbaar met succes, want de soldaten reageerden uiterst enthousiast. Vooral omdat Cole duidelijk maakte dat ze effectief aan hun trainingsoefeningen wilde deelnemen en niet zomaar wilde toekijken vanop de zijlijn. Maar zelf soldaat worden, dat zit er niet in. Zo vertelde ze nu aan British Forces News.

"Ik wilde niet naar hier komen om alleen maar goeiedag te zeggen tegen de soldaten. Ik wilde een aantal dingen ook zelf aan den lijve ondervinden. Ze hebben mij bij zoveel mogelijk activiteiten betrokken", aldus de hitzangeres van onder meer "Fight for this love" en "Parachute".

Haar enthousiasme werd duidelijk gedeeld. Soldaat Nathan Nicholson: "Alles wat we deden, daaraan wilde ze ook deelnemen. Ze zag ons een ladder beklimmen naar het dak van een huis, zij deed dan ook." Soldaat David Pegler: "Cheryl zat in mijn wagen, toen we een bom lieten ontploffen. Ze raakte er enigszins nerveus door."

Cole: "Ik heb een fantastische ervaring achter de rug. Mijn ogen zijn helemaal opengegaan. Ik voel me helemaal overdonderd door de dingen die ik geleerd heb. Ik had natuurlijk wel verwachtingen over hoe het er in het leger aan toe gaat, maar eigenlijk had ik er geen enkel idee van hoe het echt werkte."

Afgelopen maandag reikte ze de "Pride of Britain Award" aan de troepen in Afghanistan uit tijdens een ceremonie. "Ik vind dat heel belangrijk en ga eigenlijk liever naar dergelijke feesten, liever dan naar bijvoorbeeld Music Awards-uitreikingen. Daar draait het allemaal om glitter en glamour, opvallen op de rode loper. Dit draait om echte mensen die dingen realiseren in het echte leven. Voor mij zijn dit de echte helden", aldus de hitzangeres.

Of er nu een carrièrewending inzit voor Cole, daarover is ze duidelijk: "Het is helemaal uitgesloten dat ik geschikt zou zijn om soldaat te worden, of om ook maar iets met het leger te maken te hebben."

lees ook