Bart Peeters last "een muzikale adempauze" in

Bart Peeters (51) stopt voor onbepaalde tijd met albums maken en optreden. Hij last "een muzikale adempauze" in. De zanger-gitarist uit Boechout blijft wel televisieprogramma's presenteren.

De afgelopen 10 jaar heeft Bart Peeters 4 studioalbums uitgebracht, maar volgend jaar komt er geen nieuw album. "Neen, dit is geen verdwijntruc", benadrukt Peeters in verschillende kranten. "We doorbreken nu wat bijna logisch werd: de vijfde plaat komt er niet in 2012, ze komt er pas nadat we allemaal een frisse neus zijn gaan halen."

Peeters speelt immers samen met muzikanten zoals Piet Van den Heuvel en Mike & Ivan Smeulders, die ook nog een carrière hebben naast het soloproject van Peeters.

De zanger treedt tussen 20 oktober en 26 november nog 9 keer op in Vlaanderen. Het concert op 26 november in het Concertgebouw in Brugge is voorlopig het allerlaatste. In november komt er ook nog een verzamelalbum uit.

3 MIA's voor beste Nederlandstalige artiest

Bart Peeters had eind jaren 80, begin jaren 90 een carrière met The Radios en bracht in 2002 voor het eerst Nederlandstalig werk uit: "Het plaatje van Bart Peeters". Daarna volgden nog de succesvolle albums "Slimmer dan de zanger", "De hemel in het klad" en "De ideale man".

Hij ontwikkelde een eigen, eclectische stijl, die hem zelfs tot op een muziekfestival in Agadir (in Marokko) bracht. Hij won ook drie keer de MIA voor beste Nederlandstalige artiest.

Peeters blijft voor televisie werken. "Bart wil straks ook achter de schermen van de tv-wereld gaan werken", zegt zijn broer en manager Stijn in Het Laatste Nieuws. "Het was de voorbije jaren zo hectisch, zo druk, dat er nauwelijks nog kon nagedacht worden. Dat gaat nu wel kunnen. Uit ervaring weet ik dat in zo'n periode altijd geweldige nieuwe ideeën ontstaan."