Cilento, ex-vrouw van Sean Connery, overleden

De Australische actrice Diane Cilento is op 78-jarige leeftijd overleden. Cilento is de ex-vrouw van Sean Connery. In de jaren 50 en 60 acteerde ze in films naast grote namen als Charlton Heston en Paul Newman.
Diane Cilento, Sean Connery en hun zoontje James in 1965.

In 1956 werd ze genomineerd voor een Tony Award, voor haar rol als Helena van Troje in het theaterstuk "Tiger at the gates". Voor haar rol in de film "Molly" (1963) werd ze genomineerd voor een Oscar voor beste actrice in een bijrol.

Met Charlton Heston speelde ze in 1965 samen in "The agony and the ecstacy". In "Hombre" (1967) was ze te zien naast Paul Newman.

In 1962 trouwde ze met acteur Sean Connery. Voor haar was het haar tweede huwelijk. Ze kregen samen een zoon, Jason. Ze had ook al een dochter, Giovanna Margaret, uit haar eerste huwelijk met Andrea Volpe. In 1973 gingen Connery en Cilento uit elkaar. Cilento trouwde in 1985 nog eens, met de schrijver Anthony Shaffer.

In de jaren 80 stopte ze met acteren in films. Samen met Shaffer richtte ze het openluchttheater Karnak Playhouse op in een regenwoud in Queensland, in het noorden van Australië. Shaffer overleed in 2001.