Nadine Labaki wint Bayard d'Or in Namen

De film "Et maintenant on va où" van de Libanese regisseur Nadine Labaki heeft de Bayard d'Or gewonnen op het Internationale Festival voor Franstalige Films in Namen. De prijs voor beste actrice werd gedeeld door de vrouwelijke cast van de film.

"Et maintenant on va où" (foto) gaat over een groep vrouwen, moslims en christenen, die ervoor zorgen dat hun mannen en zonen geen religieuze conflicten meer ontketenen. Labaki vertolkt zelf een van de hoofdrollen in de film.

De prijs voor beste acteur ging naar Zacharie Chasseriaud, Martin Nissen en Paul Bartel voor hun rol in "Les Géants" van de Belgische cineast Bouli Lanners. De film van Lanners won ook de prijs voor beste fotografie.

De film "Monsieur Lazhar" van Philippe Falardeau kreeg de speciale prijs van de jury.